top of page
Hanna-Maria Hintsa os. Seppälä

Tämä kuva on vuoden 2000 kesältä, kun Hanna-Maria voitti kaksi Nuorten Euroopan mestaruutta.

Hanna-Maria Hintsa os. Seppälä 1997–2000

Maailmanmestari Keravan Yhteiskoulusta

Hanna-Maria Hintsa lienee ainoa maailmanmestari, joka on käynyt Keravan Yhteiskoulua. Toki myös ensimmäinen suomalainen uinnin MM-nainen. Ja ensimmäinen Keravan Uimareiden maailmanmestari. Maailmanmestaruus tuli vuonna 2003 Barcelonassa 100 m vapaauinnissa. Vuoden Urheilijan titteli tuli 2003, mutta Keravan Yhteiskoulun Paras Urheilija -titteli paukahti hänelle keväällä 2000. Tässä hän vastaili nopean suppeasti sähköpostilla kysymyksiin Italiasta.

 

Hanna-Maria tuli Sompion Yläasteelle vuonna 1997, jolloin sinne muodostettiin ensimmäinen liikuntaluokka.

 

– Käytännössä meillä taisi olla pari tuntia enemmän liikuntaa viikossa kuin normiluokalla, Hanna-Maria Seppälä toteaa.

 

– Meillä oli tosi hyvä ja tiivis kaveriporukka, noin viisi tyttöä, keiden kanssa koulupäivät sujuivat nopeasti ja oli kivaa. En muista opettajia nimeltä, mutta mieluisinta itselleni olivat käsityö- ja kotitaloustunnit. Matemaattisissa aineissa olen aina joutunut tekemään enemmän töitä.

 

– Olin koulusta paljon pois ulkomaan leirien ja kisamatkojen takia. Olin keskiverto oppilas, mutta todella tunnollinen opiskelija. En muista koskaan lintsanneeni tunnilta. Rehtorinpuhutteluun en myöskään joutunut koskaan.

 

– Yläasteaikana kävin jo paljon leiri- ja kilpailumatkoilla sekä koti- että ulkomailla. Osa opettajista oli joustavampia kuin toiset ja muistan saaneeni paljon lisätehtäviä, kun olin pois tunneilta. Kaikesta selvittiin kunnialla ja siirryin Keravalta vuonna 2000 jatkamaan opintojani Mäkelänrinteen urheilulukioon. Samana kesänä osallistuin myös ensimmäisiin olympialaisiini Sydneyssä.

 

Hanna-Maria Seppälä on ensimmäinen suomalainen urheilija, joka on osallistunut viisiin kesäolympialaisiin.

 

– Ylioppilastapahtumista muistan yläasteella ajankohdat, jolloin abit nousivat rekkoihinsa ja karkkien poimiminenhan oli itselle hauskinta. Lukionhan kävin itse Mäkelänrinteessä.

 

Mikä merkitys Keravan Yhteiskoululla oli elämällesi?

 

– Se oli kivaa ja tietyllä lailla huoletonta aikaa. Ensimmäinen askel ala-asteen jälkeen kohti itsenäisempää elämää.

bottom of page