top of page
Keravan Yhteiskoulun 2 C lk 1972-73

Keravan Yhteiskoulu
muistoja 1970 – 1979

Klikkaamalla valokuvaa avautuu mahdollinen kuvateksti.

Kati Konttinen

Kati Konttinen 1975-1983

Kesällä 1975 Kävin Keravan Yhteiskoululla pääsykokeissa ja se oli kuumottavaa. Jonkin ajan päästä pääsykokeiden jälkeen, koulun ulko-oven lasi-ikkunaan oli teipattu lista kaikista oppikouluun hyväksytyistä. Sitä listaa käytiin sitten vanhempien kanssa tutkimassa, ja huojennus oli suuri kun pääsin oppikouluun. 

 

Syksyllä 1975 aloitin oppikoulun. Minun ikäluokkani (-64 syntyneet) olimme viimeiset oppilaat Keravalla, jotka kävimme koulun loppuun oppikoulun opintosuunnitelman mukaisesti, vaikka koulu jo oli muuttunut peruskouluksi.

 

Jatkoin koulunkäyntiä lukion puolella ja kirjoitin ylioppilaaksi Keravan lukiosta v.1983.

 

Paljon mahtuu monenlaisia muistoja kouluvuosiin. 

 

Erityisesti on jäänyt mieleen kun Suomi täytti 60 vuotta. Itsenäisyyspäivän kunniaksi kouluun oli hankittu Edvin Laineen ohjaama Tuntematon sotilas elokuva, jonka kaikki oppilaat pääsivät katsomaan juhlasaliin. Oli ällistyttävää viettää koulupäivää elokuvaa katsellen. Ja muistan ihmetelleeni filmikelojen valtavaa kokoa.

 

Muistaakseni Teddy and The Tigers kävivät esiintymässä koululla ilmaiseksi suosionsa huipulla ollessaan. Vuotta en kyllä muista.

 

Koulun urheilupäivää vietettiin talvisin ja teimme yleensä hiihtoretken Hyrylän varuskunta-alueelle. Kuinka hyvältä maistuikaan sotilaskodista ostettu kaakao ja munkki reippaan hiihtolenkin välissä.

 

Lukioaikaan jossain vaiheessa oppilaat saivat toisinaan luvan pitää aamunavauksia keskusradion kautta. Nämä aamunavaukset eivät olleet kovinkaan hengellistä laatua ja aamun avaus päättyi yleensä johonkin hittikappaleeseen.

 

Lauloin pitkään koulun kuorossa ja ihailin musiikinopettajaamme Liisa Kivekästä, joka toi musiikintunnit nykyaikaan. Loistavat perusteet englannin kielen taidoilleni loivat Pirkko Kurkinen ja lukiossa Sinikka Aitta, joka oli myös luokanvalvojamme. Kauko Uimosen energia ja huumorintaju saivat historiantunnit etenemään kuin siivillä...

 

Veljelläni tulee  nyt keväällä ja minulla ensi vuonna 40v. siitä kun suljimme koulun ovet viimeisen kerran. Nopeasti se aika on mennyt...

Juha Saarentaus

Juha Saarentaus 1969-1977

Yhteiskoulun C-luokka vuosina 1969-1975 (oppikoulun 1-5 -luokat).

Lukion A-luokka vuosina 1974-1977. Vuoteen 1975 asti lukioluokat olivat yhteiskoulun käytännön mukaisesti luokat 6-8, sen jälkeen luokat 1-3.

Vanhojen tanssit vuonna 1976.

Penkkarit vuonna 1977.

Sokolowski

Hely Sokołowski oś. Mäkelä 1966-1975

Minulla on muutamia valokuvia lähinnä lukioajalta Keravan Yhteiskoulussa. Olen kirjoittanut ylioppilaaksi vuonna 1975. 

Olin Keravan Yhteiskoulun oppilaana 1966-1975. Lukiossa olin kielilinjalla. Ylioppilaaksi päästyäni päätin lähteä au pairiksi Isoon-Britanniaan koska olin kiinnostunut kieltenopiskelusta ja vietin talven 75-76 Englannissa. Keväällä -76 hain opiskelemaan Savonlinnan Kieli-instituuttiin ja valmistuin sieltä diplomikielenkääntäjäksi 1979. Opiskelun jälkeen päätin kuitenkin muuttaa takaisin Isoon-Britanniaan, missä olin tavannut tulevan aviomieheni Alanin. Meistä tehtiin juttu Apu-lehteen kesällä -76 kun liftasimme yhdessä Ruisrokkiin. Olen siis tätä nykyä asunut ulkosuomalaisena Milton Keynesin kaupungissa yli 42 vuotta. Yhteydet Keravalle ovat kuitenkin säilyneet, sillä meillä on ollut siellä kakkoskoti reilut 15 vuotta.