top of page

Keravan Yhteiskoulu
muistoja 1960– 1969

Klikkaamalla valokuvaa avautuu mahdollinen kuvateksti.

Ulla Relas

Ulla Relas (o.s. Lehtonen) 1955–1963

Kuvissa VI-VIII A-luokka vuosina 1960-1963, ylioppilaat vuonna 1963, opettajat vuonna 1962, 40 v luokkakokous vuonna 2003, 45 v luokkakokous vuonna 2008 ja 50 v riemuylioppilasjuhla vuonna 2013.

Koivunoksa

Risto Koivunoksa 1957–1962

Klaus Winqvist 1960

Winqvist
Yli-Tolppa

Risto Yli-Tolppa 1960–1961

1. Olin KYK:ssa vuosina 1954-61. Kävin koulun vaihtelevalla menestyksellä, mutta sain sen ’lusittua’ loppuun, siis keskikoulun. Sain viidennellä vielä suomenkielessä ehdot (onkohan kukaan muu koskaan saanut omasta äidinkielestä?). Opettaja oli Vesta Sariola ja kävin suorittamassa ehdot hänen kotonaan jossain kerrostalossa. Urheilu oli minun ’pelastukseni’. Ainoa 10 koko kouluaikana. Oikeisiin töihin pääsy oli ainoa päämäärä.

 

2. Kuva on vuodelta 1960 nahkorkastajaisista. Minä olen käsittelyssä ja piti mukamas tiputtaa kolikko otsalta housunkaulukseen asetettuun suppiloon. Sinne tuli kuitenkin mukillinen vettä ja sekös se nuorta poikaa hävetti kun oltiin esiintymislavalla ja sali täysi oppilaita. Seläntakana Veikko Sariola.

 

3. Tämä arvostelu oli minulle rakas, koska olin innokas urheilija ja kuuluin kaikissa peleissä koulun joukkueeseen. Pesäpallossa pelattiin ainakin Porvoota vastaan. Koripallossa Hyrylää ja Tikkurilaa vastaan. Mieleenpainuva oli myös jalkapallo Keravan nuorisovankilan asukkeja vastaan, joka oli vankilan kentällä. Holopaisen Jaskan isä oli johtajana vankilassa ja sitä kautta ottelu järjestyi.  Vangit oli katsomossa ja tunnelma oli kiihkeä. Huutoja kuului, että ”Keravan kermaa turpiin”. En muista kummat voitti.

 

Minulla oli pesäpallossa kiertopalkinto kaksi vuotta, pieni maila, jossa oli hopealaatta. Siihen olisi itse pitänyt hommata kaiverrus, mutta köyhänä poikana se jäi tekemättä. Olisi mukava nähdä, onko se palkinto vielä tallella.

 

Mieleenpainuva oli myös, kun olin ensimmäisellä vuosina 1954-55 ja oli Suomi-Neuvostoliitto voimistelumaaottelu Messuhallissa, niin Jouko Tikkanen järjesti meidät ’paremmat’ voimistelijat ohjelman myyjiksi otteluun. Kyllä oltiin polleata poikaa.

 

4. Tämä kuva on vuodelta 1960-61 koulun mestaruuskilpailuista. Minä voitan, Ripatin Markku toinen ja Gunnar Ahlgren kolmas. Sikäli muistorikas kuva, että ’katsomossa’ estepukilla istuskelee myöhemmin hyvin menestyneitä koululaisia, kuten kirjailija Juhani Peltonen, TV:n uraauurtanut ohjaaja Jarmo Poroila, molemmat jo edesmenneitä.