top of page

Keravan Yhteiskoulun 100-vuotisjuhlat 29.4.2022

100-vuotisjuhlapäivän aluksi Keravan Yhteiskoulun Seniorien hallitus laski kukkalaitteen koulun ensimmäisen ja pitkäaikaisen rehtorin Einari Merikallion haudalle. Lisäksi lintuaiheisen laulun lausui haudalla Ulla Saarnio.

 

Päivällä Keravan Yhteiskoulun tiloissa nykyisin toimiva Sompion koulu järjesti omat 100-vuotisjuhlansa. Iltajuhlan järjesti Keravan Yhteiskoulun Seniorit ry.

 

Varsinaiset juhlat alkoivat illalla lähellä kuutta, kun puolustusministeri Antti Kaikkonen saapui kauppaneuvos Eero Lehden ja nykyisen lukion rehtori Pertti Tuomen kanssa Koffin hevosvaljakolla.

 

Sompion koulun oppilaat esittivät kaunista musiikkia, jonka jälkeen Keravan Yhteiskoulun Seniorien puheenjohtaja Marko Haikonen piti avauspuheen.

 

Haikonen totesi puheessaan, että yhteiskoulun merkitys on ollut keravalaisille suurempi kuin ehkä ymmärretään. Se on tarjonnut väylän oppimiseen, ajatteluun, työhön, ja sitä kautta mahdollisuuden vaikuttaa siihen, millainen omasta elämästä tulee. Se on ollut koulu, josta on saanut hyvät lähtökohdat elämälle, oli kyseessä sitten vaikkapa luonnontieteet, musiikki tai liikunta.

 

Hän myös kiitti juhlien järjestämisen mahdolliseksi tehneitä henkilöitä. Kiitoksen saivat Senioriyhdistyksen hallituksen jäsenet Hanna Järvenpää, Anne Peltola, Eija Halme, Leena Rajakangas, Eero Nurmi sekä sihteeri, lukion rehtori Pertti Tuomi. Lisäksi kiitoksen saivat Sompion koulun rehtori Päivi Kunnas sekä järjestelyapua antaneet opettajat ja oppilaat sekä keittiön henkilökunta.

 

Puheen jälkeen lauloi Eva Guillard. Juhlavieraille tarjottiin ateria ja aulassa musisoi Pojat, pojat ja  Sherwood Tigers Trio.

 

Ennakkoon ilmoittautuneilla vanhoilla luokilla oli luokkakokous ennen juhlia. Sompion koulun kuudes luokka järjesti heille opastetun kierroksen.

 

Pääpaino juhlissa oli rennossa seurustelussa. Paikalla arvioidaan olleen vieraita noin 400.

 

Ohessa kuvallista kerrontaa juhlista.

bottom of page